2011-07-29
GI bröd
Bovetebröd med nötter och frukt
1 limpa
4 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
2 msk honung
4 1/2 dl naturell yoghurt (3%)
1 msk blandade frön att ha på brödet
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet grovt.
Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser. Blanda smeten
och lägg i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön och lite havregryn.
Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme.
Ta ut brödet, stjälp upp på ett galler och låt svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar