2011-10-09

Banankaka



En banankaka är perfekt att göra om man har några bananer som har blivit för mogna så att dom inte är så goda att äta. Man behöver inte så många ingredienser heller. Lätt & Gott!!!!


100g margarin
2 1/4 strösocker
3 mogna bananer
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Sätt ungen på 175 grader.
Smält margarinet och mosa bananerna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de mosade bananerna. Tillsätt alla torra ingredienserna och till sist margarinet och mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form och ställ in i ugnen i ca 45 minuter.
När den har svalnat kan man sikta över lite florsocker om man vill.




Idag blev kakan lite kladdig i mitten men det tycker inte jag att det gör något. Det ska vara kladdigt. Men ha den annars i ugnen en liten stund till.


Muggar och plastbyttor är från " Rice "!


Hittade inte den riktiga fikakorgen så det fick bli svampkorgen. Nu ska jag åka ner till båten för där är Jörgen och hans pappa Hasse. Dom bygger tak över båten så att inte Wilma ska få massa snö på sig i vinter.
Hoppas dom kommer att tycka om min Bananakaka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar