2011-09-18

Kladdig bärkaka

Källa: Matplatsen


Denna kaka är enkel att göra och den ska vara riktigt kladdig! En favorit att bjuda på.

2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
100 g margarin
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta hallon och blåbär
2 msk potatismjöl
1/2 dl florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och det smälta margarinet.
Häll i en smord form med löstagbar botten.
Blanda de frysta bären med florsocker och potatismjöl och fördela över smeten.
Grädda i ugnen i ca 25 min ( den ska vara kladdig )
Låt svalna och stelna i kylskåpet och servera den med grädde eller glass.

Lycka till!!




Såååå god och kladdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar